Sectionale garagepoorten prijzen

Wenst u een sectionale garagepoort te installeren bij u thuis? Informeer u dan zeker goed. Er zijn immers sectionaalpoorten in vele kleuren, maten en soorten. De prijzen kunnen variëren tussen de €1500,- en €3000,-.


In dit artikel bespreken we de prijsopbouw van sectionaalpoorten en hoe materiaalkeuze, afmeting, bediening, isolatie, kleur en type garagepoort van invloed is op de prijs.

Prijsopbouw van sectionaalpoorten

Hoeveel u betaalt voor een sectionale garagepoort kan enorm wisselen. Heel wat factoren spelen immers een rol bij de prijsbepaling. Zo hebben het type van bediening (manueel of elektrisch), het materiaal en uiteraard de afmetingen van de poort een invloed op de uiteindelijke prijs. Verder zijn er nog bepaalde opties, zoals een extra deur in de poort, die de prijs kunnen doen stijgen.

Vaste prijzen zijn er niet. Elke fabrikant heeft een eigen prijsbeleid. Voor eenzelfde poort kan het dus zijn dat u bij de ene fabrikant goedkoper af bent dan bij de andere. Kwaliteit kan daarbij een rol spelen, maar ook de montagekosten kunnen variëren.

De materiaalkeuze is van invloed op de prijs

U kan uit heel wat materialen kiezen voor uw sectionale garagepoort. Zo bent u zeker dat uw poort perfect bij de stijl van uw huis én binnen uw budget past. De populairste materialen zijn PVC, hout en metaal. PVC is het goedkoopste. Staal of metaal zijn de duurste opties.

De afmeting: groter is duurder

Het spreekt voor zich dat een grotere poort duurder is aangezien er dan meer materiaal nodig is. Er bestaan standaardmetingen voor garagepoorten. Deze zijn goedkoper dan poorten die u volledig op maat laat maken. Bij maatwerk moet een vakman extra tijd steken in het opmeten, ontwerpen, produceren en het plaatsen van de poort. Wel hebt u bij maatwerk het voordeel dat u niet alleen kan afwijken van de standaard afmetingen, maar ook veel meer vrijheid hebt in het ontwerp van de poort.

Een standaard sectionaalpoort met een breedte van 2,5m vindt u vanaf €800,-. Een poort die 3,5m breed is, kost makkelijk €1200,-. Extra opties en montagekosten zijn hierbij niet inbegrepen.


sectionale garagepoorten prijzen

Elektrisch of manueel?

Een sectionale garagepoort die u manueel moet bedienen, is goedkoper dan een poort met elektrische aandrijving. Wees u er wel bewust van dat u dan zelf het gewicht van de poort moet dragen wanneer u ze opent en sluit. Bij grote en zware poorten is dat niet altijd evident. Niet elke fabrikant biedt manuele poorten aan.

Een poort met automatische bediening opent u met een afstandsbediening, schakelaar of slot. Geen gewichtheffen bij deze optie, maar de aankoop ervan is duurder. Er zijn verschillende manieren om een elektrische poort te bedienen, telkens met een eigen prijskaartje. Zo is een vingerscanner duurder dan een codeklavier of kan u kiezen om de poort te verbinden met de Wifi zodat u deze via een app kan bedienen. Bespreek het met uw installateur.

De prijs van de motor bij elektrische sectionaalpoorten wordt bepaald door de afmetingen en de materiaalkeuze van de poort. Hoe groter en/of zwaarder de poort, hoe groter het vermogen van de motor moet zijn wat uiteraard invloed heeft op de prijs. Reken op een prijs tussen de €400,- en €1000,- euro, zonder plaatsingskosten. Bespaar zeker niet op de kwaliteit van de motor. Een slechte motor laten vervangen, kan soms duurder uitdraaien.

Heeft u al een poort met manuele bediening, maar wil u ze voortaan elektrisch kunnen openen? Geen probleem. Het is perfect mogelijk om uw poort te automatiseren.

Wanddikte en isolatie

U kan kiezen om uw sectionale garagepoort te voorzien van een dubbele wand zodat deze beter geïsoleerd is. De poort bevat dan een kern van hard PU-hardschuim waarvan u de dikte kan kiezen. Dat kost natuurlijk meer dan een enkelwandige poort, maar deze investering verdient zich snel terug aangezien u binnen minder moet stoken.

Vergelijk offertes

Wist u dat door prijzen te vergelijken u tot wel 30% kan besparen op de totale kosten?

Vergelijk prijzen!

Een offerteaanvraag is geheel vrijblijvend.

Wat kost het plaatsen van een sectionale garagepoort?

Voor een kwalitatief resultaat, is het aan te raden om een vakman in te schakelen. Het plaatsen van een sectionale garagepoort is immers niet eenvoudig. Voor de montagekosten mag u rekenen op een bedrag tussen €250,- en €400,-. Een plaatser doet vaak meer dan enkel het opmeten en plaatsen van de poort. Veelal verwijdert hij ook uw oude poort en zorgt hij voor een aanpassing van de huidige constructie moest dat nodig zijn. Bevraag de prijzen goed op voorhand zodat u weet waarvoor u betaalt.

Houd er rekening mee dat sommige installateurs bovenop de montagekosten nog verplaatsingsonkosten aanrekenen. Daarom is het interessant om te kijken of er een vakman in uw buurt te vinden is.

Kleur en structuur

Kleuren zijn er in overvloed. Met een standaardkleur bespaart u op de prijs. Wil u toch nog een eigen kleur kiezen, moet u zo’n €50,- per vierkante meter extra rekenen. U kan er daarnaast voor kiezen om een bepaalde structuur op uw poort te verwerken. Dit kan ongeveer €300,- meer kosten dan wanneer u voor een glad oppervlak kiest. Tot slot zijn er nog opties zoals een brievenbus, een venster of een kattenluik. Bespreek de prijzen met uw installateur.


sectionale poorten prijs

Wat is de prijs van een sectionaalpoort met deur?

Wil u de garage snel in en uit zonder de poort te moeten openen? Dan is een loopdeur zeker te overwegen waard. Als u de garage ook voor uw fietsen gebruikt, is dit zeker een aanrader. Er zijn verschillende opties. Zo kan u de deur symmetrisch of asymmetrisch in de poort laten plaatsen of naast de poort, zowel binnen dezelfde als een andere gevelopening. Een gespecialiseerde plaatser kan je de nodige informatie en prijzen geven. Voor deze garagedeur moet u tussen de €600,- en €1000,- euro bovenop de basisprijs van de garagepoort rekenen.

De zijdelingse sectionaalpoort; inzicht in de prijs

Wanneer uw garage een laag plafond heeft of u de poort gedeeltelijk wil kunnen openen als loopdeur, is een zijdelingse sectionaalpoort de oplossing. Hier schuiven de panelen niet van beneden naar boven, maar langs de zijkant. Verder is de techniek hetzelfde als de gewone sectionaalpoort en kan u uit dezelfde materialen en opties kiezen.

De prijs is vergelijkbaar met een gewone sectionale poort: tussen €1500,- en €3000,-. Ook hier spelen de afmeting, materiaal en eventuele opties een rol bij de uiteindelijke prijs.

Extra kosten bij renovatie garagepoort?

Wenst u uw oude garagepoort te vervangen door een (nieuwe) sectionaalpoort? Dan kan het zijn dat er extra kosten worden aangerekend voor de afbraak en het afvoeren van de oude poort, tenzij u dit zelf doet. Vermeld bij het aanvragen van de offerte goed dat het om een renovatie gaat zodat u de juiste prijs krijgt en achteraf niet voor verrassingen komt te staan.


wat kost een sectionale garagepoort

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten

Wanneer u hebt besloten om een sectionale garagepoort aan te schaffen, vraagt u best bij verschillende dealers een prijs. Zo kan u een vergelijking maken. Kijk daarbij niet enkel naar de prijs, maar ook naar andere zaken als de garantie, de isolatie en de kwaliteit van de motor bij elektrische bediening. Vraag zeker voldoende uitleg, want prijzen kunnen soms vergelijkbaar zijn, maar datgene wat u er voor krijgt, niet altijd. En het gaat tenslotte om de afsluiting van uw huis.

Vergelijk prijzen!