Sectionale poort automatiseren

Bent u het beu om uw garagepoort steeds handmatig te openen en te sluiten? Is de poort te zwaar of wil u liever in de auto blijven zitten als u de auto binnen rijdt? Dan kan u de poort laten automatiseren door een motor te laten installeren die de poort elektrisch kan aandrijven. Het is dus zeker niet nodig om ze helemaal te laten vervangen. Het automatisch systeem is perfect te installeren op een bestaande sectionale poort. Een sectionaalpoort is een poort die opent naar boven toe. U leest er hier alles over en kan meteen ook, geheel vrijblijvend, offertes opvragen bij aanbieders in uw regio.

Zo werkt de automatisatie van een sectionaalpoort

Bij het automatiseren van een poort wordt een deurautomaat op de garagepoort geplaatst. Deze automaat kan met een motor de poort automatisch aandrijven. Zo kan de poort met een zender of schakelaar op afstand worden bediend. Zo kan u de garage openen of sluiten vanuit uw auto of vanop de fiets. Zowat alle mogelijke garagepoorten kunnen worden geautomatiseerd. Of u nu een schuif- of kantelpoort hebt, een draaideur of een garagepoort die opengaat: al deze poorten kunnen geautomatiseerd worden.


Bent u benieuwd naar de prijs voor het automatiseren van een sectionaalpoort?

Start een offerteaanvraag!

Na de offerteaanvraag zit u nergens aan vast…

En dus ook de sectionale poort. De motor die de poort bedient, kan gewoon via een stopcontact op het elektriciteitsnet worden aangesloten. Er zijn verschillende accessoires die het comfort van een geautomatiseerde poort nog verhogen. Zo kan u met een antenne het bereik van de zender op afstand verhogen of kan u waarschuwingslampjes laten installeren aan de poort. Ook is het mogelijk om een accu te plaatsen zodat de poort alsnog werkt als de stroom uitvalt.

Waarom uw bestaande sectionale garagepoort automatiseren? – de voordelen

Een geautomatiseerde sectionaalpoort biedt heel wat voordelen. In eerste instantie is het vooral super handig en comfortabel. U kan immers vanop afstand de poort openen. Daarnaast is een geautomatiseerde garagepoort erg veilig tegen inbraak. Tot slot is een automatisering erg snel geïnstalleerd en vraagt het naderhand weinig onderhoud.

Vanuit uw wagen de sectionale poort alvast openen voor optimaal gebruikscomfort

Het gebruiksgemak en het comfort is de grootste troef van een geautomatiseerde sectionale poort. Handwerk is definitief verleden tijd. Een geautomatiseerde garagepoort kan u met een zender, schakelaar of een app vanop afstand bedienen.

Wanneer u ’s nachts of in de regen thuiskomt met de auto, kan u dus gewoon blijven zitten terwijl u de poort opent of sluit.

sectionale poort automatiseren

Uw garage nog veiliger met een automatische sectionale poort met code of sleutel

Garagepoorten die u handmatig moet bedienen, sluiten soms minder goed. Dat biedt kansen voor inbrekers. Automatische systemen zijn echter uitgebreid getest tegen inbraak. Geautomatiseerde poorten sluiten niet enkel goed, maar zijn daarnaast zo goed als geen optie voor dieven die op zoek zijn naar voor de hand liggende oplossingen. Met een geautomatiseerde sectionaalpoort kan u dus op uw twee oren slapen. Inbraak is zo goed als onmogelijk. Daarnaast kan u kiezen voor een automatische obstakeldetectie waarbij de poort meteen blokkeert als de sensor een obstakel opmerkt. Zo kan u, uw huisdier, uw kind, uw auto of uw fiets nooit vast zitten tussen de poort. Ongevallen worden dus vermeden met een automatische sectionaalpoort.

Snelle installatie zonder grote aanpassingswerken

Zo goed als alle soorten van garagepoorten en -deuren kunnen worden geautomatiseerd. Of u nu een draaideur, kantelpoort of sectionaalpoort hebt, bijna altijd kan er een deurautomaat op worden gemonteerd. Door een bestaande poort te automatiseren, moeten er geen breekwerken gebeuren. De werken kunnen ook relatief snel rond zijn. De prijzen van de installatie kunnen erg goed meevallen, al hangt dit af van de grootte en zwaarte van de garagepoort.

Een deurautomaat vraagt weinig onderhoud

Automatisatiesystemen zijn doorgaans onderhoudsarm. Het besturingssysteem is robuust en dus bestand tegen heel wat omstandigheden in uw garage. Hetzelfde geldt voor de aandrijving die aan de poort of deur zit. Bovendien slijten de systemen amper en doen ze erg stil hun werk. Handig als u ’s nachts thuiskomt en uw huisgenoten slapen.


sectionaalpoort automatiseren

Verschillende soorten automatisaties voor uw sectionale poort

Bij sectionaalpoorten wordt de elektrische aandrijving in de vorm van een motor geïnstalleerd. Deze motor kan aan het plafond of de wand worden gemonteerd. Er zijn dus twee verschillende types van motoren.

Plafondmotor om uw automatische poort open en dicht te trekken

Bij een plafondaandrijving wordt de motor aan het plafond geïnstalleerd. De motor trekt de poort open en dicht via een geleiderail. Voor een plafondaandrijving is er natuurlijk ruimte nodig aan het plafond. Zorg dus dat er geen obstakels zijn die in de weg zitten om de motor te kunnen installeren.

Wandmotor naast de poort voor automatische aandrijving

Als een geautomatiseerde poort door een wandmotor wordt aangedreven, wordt de motor tegen de zijwand gemonteerd. Bij wandaandrijving moet er geen extra geleiderail worden geplaatst. Het is ideaal als er aan het plafond niet voldoende plaats is door de verlichting, elektrische leidingen of verluchtingsbuizen.

Verschillende bedieningsmethodes voor uw automatische garagepoort

Er zijn meerdere mogelijkheden om een geautomatiseerde sectionaalpoort te bedienen. Een zender op afstand is de meest gekozen optie. Een afstandsbediening biedt enorm veel comfort aangezien u vanuit uw auto de garage kan openen. Nadeel is dat u hem niet mag vergeten. Evengoed kan u kiezen voor een schakelaar nabij de garagepoort die met een sleutel of via een code wordt bediend. Daarnaast zijn er ook sloten die werken met een code, een vingerscan of een button waarmee u in de garage de poort kan openen en sluiten. Tegenwoordig zijn er ook apps waarmee u de sectionaalpoort kan bedienen. Met deze domotica moet u simpelweg uw smartphone op zak hebben.

Zelf uw poort automatiseren of een vakman inschakelen?

Het automatiseren van een garagepoort vraagt precisie en is dus beter uit te besteden aan een vakman. Zo bent u zeker van een optimaal eindresultaat. Vakmannen hebben de nodige ervaring en expertise en kunnen u ook advies geven zodat u de juiste motor hebt voor uw poort. Ook handig is dat de vakman over het juiste materiaal beschikt voor de installatie.

Een vakman voor advies op maat van uw poort

Niet elke poort heeft dezelfde motor nodig om geautomatiseerd te worden. Elk gewicht vraagt een ander vermogen. Daarnaast zijn er ook verschillende manieren om de poort te bedienen. Wenst u een zender of een schakelaar? Of liever een app? Kortom, er zijn wel wat zaken waarmee u rekening moet houden. Een vakman kan u hierover het nodige advies verlenen. Hij kan inschatten wat het meest geschikt is voor uw garage.


garagepoort automatiseren

Vlotte plaatsing met de juiste elektrische materialen

Het automatiseren van een garagepoort zal erg snel en vlot gaan als dit door een vakman gebeurt. Dat maakt dat de arbeidskosten beperkt blijven. Bovendien kan u er gerust in zijn dat alles zoals het hoort wordt gemonteerd. De installatie en afwerking zullen correct verlopen.

Wat bepaalt de prijs voor de automatisatie van uw sectionaalpoort?

De prijzen voor de montage van een deurautomaat op uw sectionaalpoort kunnen al starten bij €650,-. De kosten kunnen echter oplopen tot €4.000,- als het gaat om een erg grote en zware poort. De afmetingen en het gewicht van de poort spelen immers een grote rol bij de prijsbepaling. Het soort garagepoort en het materiaal bepalen het gewicht. Wanneer u bijvoorbeeld een zware houten poort hebt die ook nog eens geïsoleerd is, zal de installatie veel duurder zijn dan een eenvoudige PVC kantelpoort. Het kan dan goedkoper uitkomen om deze te laten vervangen door een lichtere en onderhoudsvriendelijkere metalen poort. Het gewicht bepaalt welke treksterkte of vermogen de motor nodig heeft. Het vermogen bepaalt ook de snelheid van het openen en sluiten van de poort.

Als u weinig warmte wil verliezen en veel tijd wil besparen, is een hoge snelheid handig. Dit kost meer dan een trager model. Tot slot kunnen extra opties de prijs opdrijven. Zo kan u ervoor kiezen om een accu te laten installeren zodat de poort altijd blijft werken, ook als de elektriciteit uitvalt. U betaalt hiervoor natuurlijk extra.

Tot slot betaalt u natuurlijk ook de werkuren om de automatisatie te laten installeren. Doorgaans vraagt het automatiseren van een bestaande poort meer werk dan het plaatsen van een nieuwe automatische poort. De motor en het systeem moet immers aangepast worden aan uw poort.

Benieuwd naar de prijs van een nieuwe spoort? Kijk ook eens op: sectionale garagepoort prijzen voor richtprijzen.


sectionaalpoort automatiseren prijs

Bespaar op de prijs door offertes te vergelijken

Bent u het beu om uw sectionale poort handmatig te bedienen, maar is de garagepoort zelf nog in prima staat? Dan kan u de poort laten automatiseren. Vraag hiervoor eerst offertes op bij verschillende vaklui. Zo bent u zeker van de juiste prijs en kan u zelfs besparen. Hier kan u gratis en geheel vrijblijvend contact opnemen met firma’s in uw regio en offertes opvragen.

Vergelijk prijzen!