Van plan om een sectionaalpoort te installeren en wil u ook vlot de garage in en uit kunnen lopen? Dan is een sectionale poort met loopdeur de oplossing. Dankzij een (al dan niet geïntegreerde) deur is het niet nodig om de hele poort steeds te openen en te sluiten. Er zijn heel wat opties voor sectionaalpoorten met deur. U leest er hier meer over. Ook de voordelen, zoals het grote gebruiksgemak, en mogelijke prijzen worden op een rijtje gezet. Interesse? Neem dan meteen geheel vrijblijvend contact op met een vakman in uw regio.
Sectionale poort met deur – de voordelen
Heel wat mensen gaan vaak via hun garage de woning binnen. In dat geval is het handig als er ook een deur in of naast de garagepoort zit om snel de garage te kunnen betreden. Zonder de poort volledig te moeten openen, staat u op een wip in of uit de garage dankzij de loopdeur. Dat biedt heel wat voordelen. De koude blijft beter buiten en u hoeft geen elektriciteit te verbruiken om de sectionaalpoort te openen. Omdat de deur in dezelfde materialen kan vervaardigd worden als de deur, is er esthetisch geen breuk. Ook qua isolatie verliest u amper iets. Een overzicht van de voordelen.
Vlotte doorgang in en uit de garage
Dankzij een loopdeur in de sectionaalpoort kan u vlot de garage in en uit zonder de hele poort te moeten openen. Het gaat sneller en het kost minder moeite om naar buiten of binnen te gaan. U moet immers maar een gewone deur openen en niet de hele schuifwand van de sectionaalpoort. Handig als u langs de garage het huis in en uit wil gaan. Of als u enkel een fiets uit of in de garage wil zetten. Het is niet nodig om voor iets klein de grote poort te openen. Ook voor kinderen is het veiliger om de garage te betreden of te verlaten. Tot slot is het een handige vluchtdeur. Als u bijvoorbeeld uw huis snel moet verlaten omwille van brand, zal u via de loopdeur meteen buiten staan. Als u de garagepoort zelf moet openen, zal dit langer duren.

Koude blijft beter buiten door kleinere opening
Het spreekt voor zich dat als u de loopdeur open laat staan, er heel wat minder koude binnen komt dan wanneer de hele sectionale garagepoort open staat. Het gat waarlangs de koude binnen komt en de warmte van binnen verdwijnt, is een pak kleiner. Een loopdeur die geregeld open en toe gaat, zal veel minder impact hebben op de temperatuur binnenin dan wanneer de grote poort in zijn geheel steeds open en toe gaat.
Lager energieverbruik bij een elektrische sectionaalpoort
Een deur open en toe doen, vraagt enkel een beperkte hoeveelheid aan mankracht. Elektriciteit komt er niet aan te pas. Als u dus vaak in en uit de garage moet lopen, zal uw elektriciteitsfactuur een pak lager liggen wanneer u een (geïntegreerde) loopdeur gebruikt dan wanneer u elke keer de sectionaalpoort zelf opent. Die laatste verbruikt immers wel wat elektriciteit.
Isolatiewaarde van de poort blijft behouden
Het integreren van een loopdeur zal de isolatiewaarde van de poort niet naar beneden halen. De isolatie van de loopdeur is immers gelijk aan die van de garagepoort. Beiden zijn van hetzelfde materiaal gemaakt. Uw poort zal dus niet minder goed isoleren. Als u de deur veelvuldig gebruikt of laat open staan, is er natuurlijk wel een kans op warmteverlies.

Mogelijk in allerlei kleuren, materialen en afwerkingen
Sectionaalpoorten op zich zijn er in allerlei materialen, kleuren en afwerkingen. Voor een geïntegreerde loopdeur geldt net hetzelfde. Op die manier kan de deur volledig aansluiten bij de stijl van de sectionale poort en van de gevel de woning. Zo krijgt u een mooi geheel. Net als sectionaalpoorten zijn deuren die erin of ernaast worden geplaatst te krijgen in metaal, hout of pvc. Ze bestaan in tal van standaardkleuren of een RAL-kleur naar keuze. Qua afwerking kan u kiezen voor een glad oppervlak of een oppervlak met reliëf. De omrandingsprofielen kunnen in volledig dezelfde kleur worden afgewerkt als de poort zelf zodat de deur gecamoufleerd wordt. Dat geeft de poort een strakker uitzicht. Evengoed kan u het deurprofiel in een andere kleur laten afwerken zodat ze wordt geaccentueerd.
Mogelijkheid tot extra slot – betere beveiliging
Een loopdeur kan een extra slot krijgen, naast het slot van de garagepoort. Dit bijkomend slot is een aanvullende beveiliging tegen inbraak. Daarnaast kan u ook kiezen voor een paniekslot. Een paniekslot kan van binnenuit altijd geopend worden, ook zonder sleutel. Zeker als de toegangsdeur ook een nooduitgang is, is dit erg belangrijk. Daarom wordt een paniekslot heel vaak gebruikt bij industriële sectionale poorten of in scholen, ziekenhuizen of andere openbare ruimtes.
Extra toevoegingen mogelijk zoals verlichting, beglazing…
U kan uw deur voorzien van extra’s zoals verlichting of beglazing. Zo kan er bijvoorbeeld automatisch licht aanspringen als u de deur opent. Of kan u een venster in de deur laten plaatsen. Dat zorgt voor lichtinval in de ruimte die binnen aan de deur grenst. Vensters zijn er in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Ook de deurklink en omkadering kan u volledig zelf kiezen. Beiden worden standaard met de sectionale garagepoort en loopdeur geleverd. De stijl kiest u volledig zelf. Tot slot kan u ervoor kiezen om de poort met een afstandsbediening te openen of sluiten. Ook dat heeft een invloed op de prijs.
Meer privacy bij open deur dan bij open sectionaalpoort
Moet u veel in en uit de garage of de ruimte die wordt afgesloten door de sectionaalpoort? Dan is het handig dat er steeds een deur kan open staan. Bij een loopdeur is dit maar een kleine oppervlakte waardoor voorbijgangers geen echte inkijk hebben in uw privéruimte achter de sectionale garagepoort. Als de grote poort in zijn geheel open is, is plots de ganse ruimte voor iedereen zichtbaar.
Vergelijk offertes
Wist u dat door prijzen te vergelijken u tot wel 30% kan besparen op de totale kosten?
Een offerteaanvraag is geheel vrijblijvend.
Een deur in uw sectionaalpoort – verschillende toepassingen
Als u een loopdeur in of naast uw garagepoort wil, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan u in de eerste plaats kiezen of de deur geïntegreerd moet worden in de garagepoort of net ernaast moet staan. Daarnaast kan de deur naar binnen of buiten opengaan en kan ze midden in de poort of aan de zijkant in de poort worden geïntegreerd. Hoe u de ruimte binnenin benut, speelt zeker een rol bij het maken van uw keuze.
Geïntegreerde deur of niet
Een loopdeur kan zowel in de garagepoort worden geïntegreerd als ernaast worden geplaatst. Geïntegreerde deuren hebben een aangepast scharnier- en sluitsysteem zodat de deur stabiel blijft. De deuren hebben bovendien een ingebouwde loopdeurcontactschakelaar waardoor de deur niet open kan gaan als de poort zelf geopend is. Een geïntegreerde loopdeur kan zowel in manuele als automatische sectionaalpoorten worden gebouwd.
Wanneer u de loopdeur integreert in de garagepoort, kan deze ook makkelijk worden uitgerust als vluchtdeur. Hier hangt wel heel wat regelgeving aan vast die behoorlijk streng is. Zo moet de deurbreedte- en hoogte, de drempelhoogte en de aard van het sluitsysteem voldoen aan bepaalde regels. De installateur kan u de nodige informatie bezorgen.
Daarnaast kan u ervoor kiezen om de deur naast de sectionaalpoort te laten zetten. Dat kan zowel binnen als buiten dezelfde gevelopening. Een deur die gescheiden is van de sectionaalpoort is doorgaans stabieler en gebruiksvriendelijker dan wanneer ze is geïntegreerd in de poort. Het materiaal, de kleur en de afwerking kunnen identiek zijn aan de poort zodat alles een mooi geheel vormt. Er moet uiteraard voldoende gevelruimte zijn als u de deur naast de poort wil laten installeren.
Of u nu best een loopdeur in of naast de sectionaalpoort kiest, is afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden van de locatie van de poort en deur. Als er weinig plaats is in de gevel, kan u bijvoorbeeld niet anders dan de deur te integreren in de poort.
Deur naar binnen of naar buiten openen
Bij standaard sectionaalpoorten zal de loopdeur die er in of naast staat doorgaans naar binnen open gaan. Er zijn echter ook fabrikanten die de keuze aan u laten. Daarbij kan u dus kiezen of de loopdeur naar binnen of naar buiten moet opengaan. Een sectionaalpoort heeft geen ruimte nodig, niet binnen en niet buiten. De panelen van de poort schuiven immers omhoog of opzij. De loopdeur heeft echter wel ruimte nodig om geopend te kunnen worden. Als de ruimte binnen vrij moet blijven omdat er machines of voertuigen staan, kan het handig zijn dat de deur naar buiten opengaat. Denk dus op voorhand goed na hoe u de ruimte wil indelen en naar welke kant de deur het beste open gaat.
Verschillende posities voor deuren in uw sectionaalpoort: links, midden of rechts
Wanneer u een loopdeur in de garagepoort wil integreren, zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kan u kiezen voor een symmetrische plaatsing waarbij de deur perfect in het midden van de poort wordt geplaatst. Evengoed kan u voor een asymmetrische plaatsing gaan. De deur wordt dan meer naar links of meer naar rechts ingebouwd. U kan dit volledig zelf kiezen zodat de deur staat waar het voor u het beste past. Hou daarbij rekening met de indeling van de garage. Als deze gebruikt wordt als werkruimte of opslagruimte, kan een deur aan de zijkant interessant zijn om zoveel mogelijk ruimte binnenin te bewaren.
Scharnier links of rechts van de deur
Denk goed na in welke richting de deur open moet. Wil u ze naar links of naar rechts laten opengaan? Als de deur tegen de muur staat, is het wellicht handiger dat de deur weg van de muur opent. De keuze van deze richting bepaalt aan welke kant de scharnieren moeten geplaatst worden.
Lees meer over zijdelingse sectionaalpoorten.
Zelf een sectionaalpoort met deur installeren of een vakman inschakelen?
Als u kiest voor een geïntegreerde deur, is het belangrijk om te weten dat niet in eender welke sectionale garagepoort zo’n deur kan worden geïnstalleerd. Sowieso is het plaatsen van een sectionaalpoort op zich al geen sinecure. Zeker niet als u voor een mechanisch model kiest. Als u ook nog eens een deur wenst, moet er bij de plaatsing met talloze elementen rekening worden gehouden. Expertise is een must. Het inschakelen van een professionele installateur is dus absoluut geen overbodige luxe. Bent u op zoek naar een geschikte vakman? Lees dan beoordelingen van andere klanten en controleer of de vakman beschikt over certificeringen, zoals het ATG-keurmerk (Algemene Technische Goedkeuring) en de VCA VeiligheidsChecklijst Aannemers.
Wat is de prijs van een sectionale poort met deur?
Het is vanzelfsprekend dat een sectionale garagepoort met (geïntegreerde) deur duurder is dan een poort zonder loopdeur. Voor de deur alleen schommelen de prijzen gemiddeld al snel tussen de €600,- en €1.200,-. Dit komt bovenop de prijs van de sectionaalpoort op zich. Die prijzen zitten gemiddeld tussen de €1.500,- en €4.000,-. De deur zorgt dus voor een meerkost, maar biedt heel veel voordelen. Wil u een exacte prijs weten voor uw project? Vraag dan hier gratis meerdere offertes op.
Wat is van invloed op de prijs van een sectionaalpoort met deur?
De finale prijs van een sectionale garagepoort met loopdeur hangt af van verschillende factoren. Zo spelen het merk van een sectionaalpoort en de keuze van het materiaal een grote rol, net als de afmeting die de poort en de deur moeten hebben. Tot slot speelt ook de drempelhoogte een rol.
Materiaal van de poort en van de deur
Een sectionale garagepoort en de loopdeur die erin of net naast komt kunnen in verschillende materialen worden besteld: kunststof, hout, aluminium of staal. De keuze van materiaal is een belangrijke factor om de prijs te bepalen. Zo is metaal heel wat duurder dan kunststof. Kunststof, vaak pvc, is doorgaans het goedkoopste materiaal. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Bespreek met de installateur welk materiaal het best bij uw woning past en bij het gebruik van de poort en de ruimte erachter.

Standaard afmetingen of op maat gemaakt
Hoe groter de poort die u wenst, hoe duurder ze vanzelfsprekend zal zijn. Er is immers meer materiaal nodig om de poort te maken. Sectionale garagepoorten zijn er in heel wat standaard afmetingen. Als u een standaard kiest, zal u in verhouding goedkoper af zijn dan wanneer u specifieke afmetingen wenst. Zulke poorten moeten volledig op maat worden gemaakt. Dat vraagt meer werk om de poort te vervaardigen.
Drempelhoogte van de deur
Een sectionaalpoort met deur heeft altijd een deurdrempel. Hier moet u over als u de ruimte in of uit wandelt. Er zijn verschillende hoogtes mogelijk. Om het risico op struikelen te minimaliseren en het comfort zo optimaal mogelijk te houden, wordt doorgaans gekozen voor zeer lage drempels van maximum 22 millimeter. De hoogte van de drempel zal de prijs in kleine mate mee bepalen.
Lees meer over de prijzen van sectionale poorten.

Vraag vrijblijvend offertes aan!
Interesse in een sectionaalpoort met loopdeur? Ga dan niet met de eerste de beste vakman in zee. Vraag offertes op bij meerdere installateurs. Zo kan u prijzen vergelijken en bent u zeker van een goede prijs! Vraag gedetailleerde offertes op waarin alles vervat zit zodat er achteraf niet nog onvoorziene kosten bijkomen. Hier kan u alvast geheel vrijblijvend contact opnemen met verschillende professionals.