Zijdelingse sectionaalpoort

Een sectionale poort bestaat uit panelen die met elkaar verbonden zijn. Deze garagepoort opent als een rolluik, de panelen schuiven via geleiders op. Bij een zijdelingse sectionale poort gaat het deursysteem niet naar boven open, maar naar de zijkant. De panelen schuiven in verticale richting langs de muur. Hierdoor blijft het plafond vrij. U kan kiezen of u de poort handmatig of automatisch bedient. Zijdelingse sectionaalpoorten zijn te verkrijgen in vele kleuren, designs en structuren. Ook kan u ze laten maken in verschillende materialen. De poort kan dus volledig afgesteld worden op de stijl van uw woning. Interesse? Lees dan hier verder voor meer informatie.

Voordelen zijdelingse sectionaalpoorten

Een zijdelingse sectionale poort biedt heel wat voordelen. Zo moet u geen ruimte voorzien om de poort te kunnen openen of sluiten wat bij een traditionele kantelpoort wel het geval is. Het voordeel van een zijdelings exemplaar is dat deze geen plaats wegneemt onder het plafond. Dat is handig als daar leidingen of buizen lopen of als u het plafond gebruikt om een ladder, een surfplank of ander materiaal op te bergen. Het enige dat vrij moet gehouden worden, is één binnenmuur langs waar de panelen weg kunnen schuiven.

Bent u benieuwd naar de prijs van een sectionaalpoort?

Vergelijk prijzen!

Na de offerteaanvraag zit u nergens aan vast…


Als u de garage tevens als fietsenstalling gebruikt, is een zijdelingse sectionale poort een interessante optie. De poort moet dan immers niet volledig geopend worden om binnen of buiten te gaan met uw fiets. Een extra inloopdeur is niet nodig om makkelijk in en uit te gaan. Tot slot zijn zijdelingse sectionaalpoorten erg veilig in gebruik. Elke poort heeft veiligheidsfuncties zodat bijvoorbeeld vingers of kleine kinderen niet zomaar tussen de poort terecht komen. Ook geven de poorten inbrekers geen kans.

Zijdelingse sectionaalpoort: in alle soorten en maten

Zijdelingse sectionaalpoorten zijn verkrijgbaar in een breed gamma aan kleuren, materialen en afwerkingen. Zo kan u uw poort volledig afstemmen op de stijl van de rest van de woning. Aan elke keuze hangt uiteraard een specifiek prijskaartje.

Verschillende materialen

Zijdelingse sectionaalpoorten kan u in PVC, hout of aluminium verkrijgen. PVC is het goedkoopste materiaal. Een ander voordeel van deze kunststof is dat ze heel makkelijk in onderhoud is en ze in vele kleuren en designs te verkrijgen is. Zo kan u zelfs PVC-sectionaalpoorten vinden in hout- of aluminiumtinten. PVC is tot slot erg duurzaam.

zijdelingse sectionaalpoort
Hout is een duurder materiaal. De prijs hangt af van de houtsoort die u kiest. Hout is tijdloos en rustiek. Het past zowel bij landelijke als moderne woningen. Wel moet u er rekening mee houden dat hout een zeker onderhoud vraagt wil u vermijden dat de poort na verloop van tijd zal verkleuren of afschilferen.

Een sectionale garagepoort in aluminium is tot slot het meest duurzaam. In principe kan u hiervan levenslang genieten. Aluminium is licht, maar toch en ijzersterk. Aluminium is in vele kleuren, stijlen en afwerkingen te verkrijgen.

Afwerking

Een zijdelingse sectionaalpoort kan afgewerkt worden zoals u dat wenst. Deze bepaalt in grote mate de finale uitstraling. Zo hebt u heel wat keuze in kleur, structuur en design. Op vlak van structuur kan u bijvoorbeeld gaan voor panelen met een korrelige structuur of net een egaal, vlak oppervlak. Voor het design kan u onder meer kiezen voor een strakke microlijn of net een landelijke look met cassettes. Ook bestaat er een breed gamma aan motieven. Een sectionale poort in PVC met een motief van massief hout voor een natuurlijk uitzicht? Dat kan perfect. Tot slot kan u ook kiezen voor enkele extra’s zoals één of meerdere doorkijkramen, een deur of een ingebouwde brievenbus.

Personalisatie

Er bestaan heel wat standaard modellen van zijdelingse sectionaalpoorten, maar evengoed kan u er één perfect op maat laten maken. In elke garage kan dus wel een zijdelingse sectionale poort worden geïnstalleerd. Ook de afwerking kan u volledig naar eigen wens laten personaliseren. Hoe meer u op maat werkt, hoe hoger de uiteindelijke prijs wel zal zijn.

Bediening van een sectionaalpoort

U kan kiezen of u de sectionaalpoort handmatig of automatisch wil bedienen. Een automatische sectionaalpoort functioneert aan de hand van een elektrische motor. Deze wordt aan de muur of plafond gemonteerd en verbonden met het poortblad via een aandrijfas. Dit is een duurdere optie, maar wel comfortabeler. Wanneer u kiest voor een automatische poort, kan u deze op afstand bedienen. Dat kan met een afstandsbediening of met een app op uw smartphone. U kan dus gerust in uw auto blijven zitten als het regent. Lees er ook meer over op: sectionale poort automatiseren.

Isolatie van een zijdelingse sectionaalpoort

Zijdelingse sectionaalpoorten zijn sowieso goed geïsoleerd, maar u kan altijd kiezen voor nog meer isolatie. Een goed geïsoleerde garagepoort heeft heel wat voordelen. Zo blijven extreme temperaturen buiten. Vooral als uw garage ook een werkruimte is, is dat aangenaam. Een goed geïsoleerde garage biedt ook voordelen voor het energieverbruik in huis, zeker als u een deur hebt waarmee u rechtstreeks vanuit de garage naar de leefruimtes gaat. Sowieso heeft de zijdelingse sectionaalpoort als voordeel dat u de poort niet altijd helemaal moet openen als u snel in en uit wil, bijvoorbeeld te voet of met een fiets. Hiermee haalt u minder buitentemperatuur binnen dan wanneer de poort volledig opent.

Professionele installatie en service

U vindt op de markt heel wat zijdelingse sectionaalpoorten die u zelf kan installeren. Toch is het aan te raden om dit te laten doen door een vakman. Het vraagt de nodige expertise. U wil niet het risico lopen dat de poort beschadigd geraakt. Ga niet met de eerste de beste aanbieder in zee, maar informeer u goed. Online vindt u heel wat informatie zoals de ervaring die een vakman heeft of een overzicht van reeds gedane projecten. Ook vindt u online heel wat reviews die een indicatie kunnen geven. Vraag op voorhand welke nazorg er wordt geboden. Hoeveel garantie heeft uw sectionaalpoort? Kan u terecht bij de betrokken firma voor herstellingen? Is dit dan goedkoper omdat u bij hen de poort aanschaf? Enzovoorts. Kortom, zorg dat de service van en na de installatie duidelijk is.
zijdelingse sectionaalpoort prijs

Indicatie en opbouw van de zijdelingse sectionaalpoort prijs

De prijs van een sectionale garagepoort hangt van heel wat factoren af. In de eerste plaats spelen uiteraard de afmetingen een grote rol. Zowel de hoogte, de breedte als de dikte bepalen de kostprijs. De dikte van de poort hangt vaak samen met de gewenste isolatie. Hoe meer isolatie, hoe hoger de prijs. U krijgt er wel meer comfort voor terug. Daarnaast is het materiaal van belang. Hout of aluminium is duurder dan PVC. Daarnaast zal de kleurkeuze en het afgewerkte design ook een rol spelen. Zo zullen een standaardkleur en -afwerking doorgaans goedkoper zijn dan een erg specifieke kleur of design. Verder is een automatische bediening van de poort duurder dan een handmatige bediening.

Wenst u tot slot nog extra’s zoals een inloopdeur, een raam of extra beveiliging tegen inbraak? Dan zal u hiervoor een extra kost betalen. Reken gemiddeld op €1.500,- à €3.000,- voor een standaard zijdelingse sectionaalpoort.

Lees meer over: sectionale garagepoort prijzen.

Welke merken bieden zijdelingse sectionale garagepoorten aan?

Een grote internationale speler op de markt van de garagepoorten is Hörmann. Dit toonaangevend bedrijf ontwikkelt en produceert elk onderdeel van de aangeboden sectionaalpoorten volledig zelf. Ze zetten hierbij in op duurzaamheid. Een andere internationale speler is Crawford Normstahl. Het bedrijf is één van de grootste in de Benelux en staat garant voor topkwaliteit. Hun poorten zijn ontwikkeld om jarenlang mee te gaan.

Het Duits-Japanse Novoferm is een internationale speler die gespecialiseerd is in alle soorten garagepoorten.

Typische Belgische merken zijn L-Door, Idem Poorten en Winsol. L-Door is door en door Belgisch. Deze fabrikant produceert, installeert en onderhoudt volledig op maat gemaakte sectionale poorten. Naast garagepoorten hebben zij ook bedrijfspoorten in hun aanbod. Idem Poorten uit Oudenaarden is een referentie op vlak van garagepoorten in België. Ze bieden vier grote lijnen aan. Het is niet de goedkoopste, maar u bent wel gegarandeerd van een hoge kwaliteit. Winsol is eveneens op en top Belgisch. Het bedrijf startte met houten rolluiken en heeft ondertussen een breed gamma aan garagepoorten, ramen en deuren.


zijdelingse sectionaalpoort prijs

Bespaar op de prijs door offertes te vergelijken

Van plan om een zijdelingse sectionaalpoort te installeren? Vraag dan meerdere offertes op zodat u de prijzen goed kan vergelijken. Hiermee kan u heel wat besparen. Ga dus zeker niet met de eerste de beste in zee, maar informeer u bij meerdere aanbieders. Hier kan u alvast geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen in uw regio.

Vergelijk prijzen!