Sectionale garagepoorten Buggenhout

Overweegt u sectionale garagepoorten in Buggenhout? De keuze voor een garagepoort is eentje voor een praktische oplossing. Uw auto staat droog en veilig. Wanneer u gaat voor een sectionaalpoort, die naar boven openschuift, bespaart u bovendien ook ruimte. Handig is dat dit type in alle vormen en stijlen beschikbaar is. U kan de eigenheid van uw woning behouden – strak en modern of net landelijk en romantisch.

Op deze pagina vind u veel informatie over sectionale garagepoorten. De verschillende soorten, voor- en nadelen, prijsinformatie en een overzicht van populaire merken hebben wij voor u op een rij gezet. Daarnaast bieden wij u een offerteservice aan die het mogelijk maakt om meerdere installateurs te vergelijken op prijs. Zo kunt u geheel vrijblijvend inzicht krijgen in wat het plaatsen van een sectionale garagepoort u in Buggenhout kost.

Wegwijs op deze pagina

Wij hebben onze informatie in onderstaande navigatie gezet zodat u hier snel heen kan scrollen.

Voor- en nadelen van sectionale garagepoorten?


Sectionale garagepoorten zijn bijzonder handig in gebruik omdat de poort naar boven schuift. De horizontale lamellen zijn met scharnieren aan elkaar bevestigd. Bij het openen schuiven deze vlot naar omhoog. Het grote voordeel is dat u zo minder ruimte verliest.

Verder kan de poort in alle vormen besteld worden. De opening kan zowel rechthoekig, afgelijnd of met een boog zijn. Bovendien isoleren de lamellen erg goed.


sectionale garagepoorten Buggenhout

Soorten sectionale garagepoorten

Er bestaan twee soorten sectionaalpoorten: de klassieke sectionaalpoort en de zijdelingse schuifpoort. Wij geven over beiden meer informatie, zodat u een weloverwogen keuze kan maken.

Sectionaalpoort

Een sectionaalpoort onderscheidt zich van andere typen garagepoorten omdat deze naar boven schuift bij het openen. Hij ‘plakt’ als het ware tegen het plafond aan. Handig voor wie een hoog plafond heeft in zijn garage in Buggenhout, want op deze manier wordt er ruimte bespaard. De klassieke sectionaalpoort bestaat in verschillende vormen. Indien de opening van uw garage boogvormig is, kan dat perfect.

Zijdelingse sectionaalpoort / schuifpoort

Het grote verschil bij de schuifpoort is dat deze niet verticaal geopend wordt. Zoals de naam reeds verklapt, opent dit type garagepoort zich zijdelings, langs één kant van de garage.

Waarom zou u kiezen voor een schuifpoort? De voordelen zijn vanzelfsprekend: wie geen hoog plafond heeft, is hierbij gebaat. Zo blijft het plafond vrij en wordt de ruimte niet kleiner in de hoogte. U kan zaken gemakshalve aan het plafond bevestigen. Daartegenover staat dat u een vrije wand moet hebben. Handig is ook dat u een schuifpoort poort evenzeer slechts gedeeltelijk kan openen, en dus als een soort van loopdeur kan gebruiken.

sectional poorten Buggenhout

Houten sectionaalpoorten

Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Het is erg duurzaam en daardoor ook een duurder materiaal. Hout is een goede isolator, maar vraagt meer onderhoud dan bijvoorbeeld PVC. Het vergrijst van nature op termijn, tenzij u het regelmatig behandelt.

U kan kiezen tussen verschillende houtsoorten met elk een eigen look. Hardhout zoals eik of ceder zijn van nature duurzaam. Houtsoorten zoals essen of grenen kunnen behandeld worden zodat ze ook voldoende duurzaam zijn. De afwerking bepaalt u zelf. Natuurlijke look of een kleur, smalle of brede planken, horizontale of verticale panelen, versieringen, enz. Alles is mogelijk zodat de garagepoort bij de stijl van uw huis past.

Laat u goed adviseren over de verschillende houtsoorten en de afwerking die u wenst. Hou er rekening mee dat fabrikanten verschillende prijzen hanteren, dus spreek zeker meerdere dealers aan. Een standaard houten sectionaalpoort start vanaf €1500,-.

Sectionale garagepoorten van PVC

Indien u weinig onderhoud wenst, is PVC de beste oplossing. Deze garagepoorten in kunststof zijn zo goed als onderhoudsvrij. Af en toe wassen om ze mooi te houden, is voldoende.

PVC is één van de goedkoopste materialen. U kan er al vinden vanaf €500,-. Indien u kiest voor elektrische bediening, bespaart u ook nog eens energie omdat kunststof erg licht is qua materiaal en de motor dus niet veel energie nodig heeft.

Sectionale PVC-poorten zijn te verkrijgen in de meest uiteenlopende kleuren en maten. Een PVC-poort die past de stijl van uw huis, is dus geen probleem. Bovendien isoleren ze uitstekend en gaan ze erg lang mee. Een nadeel is dat de kleuren soms wat kunnen vervagen doorheen de tijd. Kunststof heeft ook niet de natuurlijke uitstraling die hout en aluminium wel hebben.

Aluminium sectionaalpoorten

Sectionale garagepoorten in aluminium hebben een moderne uitstraling. Ze bieden heel wat voordelen. Het is een licht materiaal, maar toch erg stevig. Aluminium is duurzaam, isoleert uitstekend en vraagt net als PVC zo goed als geen onderhoud.

U kan kiezen voor de natuurlijke look, maar evengoed kan u uw poort in eender welke kleur laten verven. Zo bent u er zeker van dat de poort past bij de stijl van uw huis. Vanaf €900,- kan u een sectionaalpoort in aluminium vinden.

Rol- en kantelpoorten

Terwijl een klassieke sectionaalpoort uit lamellen bestaat, is een kantelpoort vervaardigd uit één geheel, één stuk. Dat kantelt dan in zijn geheel naar boven. Het zijn degelijke poorten die lang meegaan. Net omdat ze uit één sterk stuk bestaan, kan u rolpoorten verkrijgen in een veelvoud aan afwerkingen.

U kan kiezen voor een kantelpoort die naar buiten kantelt, of een die binnen de gevel blijft. Het nadeel aan dit type is echter dat u wel wat ruimte verliest, ofwel aan de binnen- of buitenzijde, afhankelijk van hoe de poort kantelt. Verder is het evenmin geschikt voor garages met een laag plafond. Het grote voordeel blijft wel de sterkte van de poort zelf.

Sectionale garagepoorten in Buggenhout: de prijzen

Wat moet je schuiven voor zo’n poort die schuift? Geen onbelangrijke vraag. Er zijn alvast meerdere factoren die de prijs beïnvloeden. Denk maar aan de grootte, de materiaalkeuze en de optie voor automatisatie.

Afmeting; groter is duurder

Het is logisch dat u meer betaalt voor een grote dan een kleine sectionale poort in Buggenhout. Hoe groter de afmetingen, hoe meer materiaal er nodig is, en dus hoe hoger de prijs. Daarnaast bestaan er ook standaardafmetingen. Indien uw garage voldoet aan deze standaarden, kan u een gebruikelijk exemplaar kopen. Zo niet, dan moet u een poort op maat laten maken. Ook dat resulteert in een hogere kostprijs. Maatwerk vergt namelijk meer tijd voor de vakman. Niet alleen in de productie, maar ook tijdens de effectieve plaatsing.

De volgende prijzen kunnen u alvast een indicatie geven:

Breedte Hoogte Prijs (*)
2.500 mm 2.125 mm Ongeveer €750,-
2.500 mm 2.250 mm Ongeveer €800,-
2.750 mm 2.500 mm Ongeveer €850,-
3.500 mm 3.000 mm Ongeveer €1.050,-

(*) – De bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW, exclusief montage)

Manueel of automatisch

We leven in de 21ste eeuw. De bediening van uw garagepoort kan vandaag volledig elektrisch. Geen fan van al die ‘snufjes’? We zetten de voor- en nadelen van beide opties op een rijtje.

Manuele bediening: Het spreekt voor zich dat dit goedkoper is dan een automatisatie. Er moet geen motor voorzien worden. Nadeel is wel dat u de poort telkens met de hand moet openen. Dit kan zwaar zijn, zeker wanneer u kiest voor een kantelpoort of een groot exemplaar nodig hebt, kan het gewicht moeilijk te dragen zijn bij het openen of sluiten.

Automatische bediening: De sectionale poort opent zich vanzelf via een ingebouwde motor. U kan de poort bedienen via een afstandsbediening, codeslot, schakelaar of via uw smartphone. Deze optie is duurder, maar gebruiksvriendelijker.

De prijs van een geautomatiseerde poort wordt bepaald door de afmetingen en het gewicht van de poort. Hoe zwaarder en groter, des te hoger het vermogen van de motor moet zijn. Dat vertaalt zich in een hogere prijs. Ook het type en het merk waarvoor u kiest, bepaalt de kosten. Gemiddeld betaalt u tussen de €400,- en €1.000,- voor een garagepoortmotor (exclusief montage).

Wat kost het plaatsen van een sectionale garagepoort in Buggenhout?


Een garagepoort laten plaatsen is niet gratis. Het is ook geen taakje dat u aan de eerste de beste wil overlaten; de montage moet echt correct verlopen zodat de poort goed werkt en uw investering oplevert. Werk daarom samen met een vakman werkzaam in Buggenhout. Houd dus in uw budget rekening voor de montagekosten. Deze omvatten zowel het inmeten en plaatsen van de sectionaalpoort, als het eventueel verwijderen van de oude poort, en aanpassingen aan de bestaande constructie (bijvoorbeeld breekwerk in de gevel van de garage zodat de poort goed past). Sommige installateurs rekenen ook verplaatsingskosten aan. Vraag op voorhand of dat het geval is.

De meeste installateurs uit Buggenhout hanteren een vaste prijs. Reken op een bedrag tussen de €250,- en €400,- voor de plaatsing.


sectionale garagepoorten installateur Buggenhout

De materiaalkeuze is ook van invloed op de prijs

Een standaard poort kost altijd minder dan een op maat gemaakt en gepersonaliseerd exemplaar. Zo beïnvloedt de materiaalkeuze de prijs. De meest gebruikte materiaalsoorten zijn pvc, metaal en hout. Pvc is doorgaans het goedkoopste, gevolgd door metaal. Voor een houten exemplaar betaalt u normaliter wat meer. Toch blijft hout het een erg geliefde optie omdat het een authentieke look oplevert.

Actief in heel Oost-Vlaanderen

Wij zijn actief in heel Vlaanderen en dus ook in de provincie Oost-Vlaanderen. Hieronder ziet u een overzicht van de gemeentes in de provincie en de deelgemeentes waar de firma’s uit ons netwerk werkzaam zijn.


De gemeente Buggenhout

Plaats: Buggenhout
Kernen: Buggenhout, Opdorp, Opstal en Briel
Website van de gemeente Buggenhout
Aangrenzende Buur(deel)gemeenten: Baasrode, Dendermonde, Lebbeke, Opwijk, Merchtem, Londerzeel, Malderen en Puurs-Sint-Amands


Vergelijk offertes

Wist u dat door prijzen te vergelijken u tot wel 30% kan besparen op de totale kosten?

Vergelijk prijzen!

Een offerteaanvraag is geheel vrijblijvend.

Kleur en structuur

Wijkt u af van de standaardopties? Wilt u een opvallende kleur voor uw sectionale garagepoort in Buggenhout? Dat kan uiteraard, maar voelt u in een hogere kostprijs. Reken op een meerprijs van gemiddeld €50,- per m².

Daar houdt het niet op. De afwerking kan ook verschillend zijn. Denk maar aan een poort met een structuur erin verwerkt. Dat is goedkoper dan een egale, gladde poort. Het prijsverschil kan schommelen tussen de €200,- en €300,-.

sectionaalpoort

Wel of geen loopdeur?

Een garagepoort met een deur erin verwerkt, het klinkt in eerste instantie misschien wat paradoxaal. Het is echter bijzonder handig. U moet niet telkens de hele poort openen, maar kan vlot binnen- en buiten de garage wandelen via de loopdeur. Voor deze extraatjes betaalt u wat meer. Een loopdeur kost gemiddeld tussen de €600,- en €1.000,-.

Komt u in aanmerking voor een verlaagd tarief?

Indien uw garage een deel uitmaakt van uw woning, die gebruikt wordt door de bewoners, dan kan u genieten van een verlaagd btw-tarief van 6%. De voorwaarden luidt wel dat uw woning ouder moet zijn dan 10 jaar en uitsluitend of hoofdzakelijk gebruikt wordt als privéwoning. De werken moeten ook rechtstreeks aan u, als eindgebruiker, gefactureerd worden.

Verschillende paneelsoorten

Sectionale garagepoorten bestaan uit panelen die omhoog of zijdelings schuiven wanneer u de poort opent. Naast keuze in materiaal en kleur, zijn er ook verschillende mogelijkheden voor de panelen.

Vlakke panelen

Wanneer u kiest voor vlakke panelen, kiest u voor een minimalistische uitstraling. Deze panelen hebben geen profiel. Het geeft uw garagepoort een strakke uitstraling.

Verticale of horizontale planchetten

U kan er voor kiezen om elk paneel te laten indelen in een aantal planken of planchetten. Planchetten kan u zowel in hout als metaal of PVC bestellen. Houten planchetten zorgen voor een klassieke uitstraling. Als u ervoor kiest om de planchetten verticaal te laten plaatsen, lijkt de poort hoger. Kiest voor een horizontale plaatsing, krijgt uw poort een bredere look.

Belijning

Een geribbelde of gelijnde garagepoort bestaat uit horizontale of verticale stroken van meestal zo’n 10 cm breed. Ook hier geldt dat een horizontale plaatsing zorgt voor een breder gevoel en een verticale voor een hoger gevoel. Belijnen kan zowel met hout, aluminium als PVC.

Cassette

Tot slot kan u kiezen voor de cassette-uitvoering waarbij elk paneel uit gelijkmatige rechthoekige vlakken bestaat. Dit zijn de zogenaamde cassettes. Het wordt vaak gebruikt bij moderne huizen, villa’s of monumentale panden.

Overzicht van populaire merken

Er moet en heel wat knopen doorgehakt worden bij de aankoop van een sectionale garagepoort. Welk type zal u kopen? Uit welk materiaal mag de poort gemaakt zijn? Een automatisatie of loopdeur of niet? En daarbovenop moet u ook nog eens kiezen voor een bepaald merk. Van Winsol tot L-Door: we introduceren ze stuk voor stuk.


winsol

Winsol

Winsol is een Belgisch bedrijf in garagepoorten, ramen, deuren, zonwering enzovoort. Ze zitten al 140 jaar in het vak. Met 40 winkels verspreid over het land, kan u eens een kijkje gaan nemen in een showroom. Ze bieden zowel sectionale schuifpoorten als klassieke sectionale garagepoorten aan.


hörmann

Hörmann

Rolpoorten, kantelpoorten, (zijdelingse) sectionale garagepoorten: bij Hörmann vindt u het allemaal. Indien nodig maken ze deze ook op maat. Met en zonder automatisatie. Met 38 gespecialiseerde fabrieken in Europa, kan u dit bedrijf zeker een marktleider voor deuren en garagepoorten noemen.


belisol

Belisol

Belisol kent u misschien van de ramen en deuren, maar ze zijn ook actief in garagepoorten. Deze zijn beschikbaar in aluminium, staal, pvc en hout. Naast sectionale poorten hebben ze ook kantelpoorten in de aanbieding. Het is een Belgisch familiebedrijf dat al sinds de jaren ‘70 meedraait.


feryn

Feryn

Ook Feryn benadrukt zijn jarenlange ervaring. Dit bedrijf kiest resoluut voor Belgische, kwalitatieve poorten. Ze staan op service, klantgerichtheid en geven u met plezier persoonlijk advies. U kan hier ook terecht voor rolpoorten, industriële poorten, of voor de automatisatie van uw reeds geplaatst exemplaar.l-door

L-Door

L-Door beroept zich op Belgische poorten van kwaliteit. Dit bedrijf biedt drie verschillende typen sectionaalpoorten aan, waarbij personalisatie en automatisatie telkens mogelijk is. De toonzaal van L-Door bevindt zich in Liedekerke.


krial

Krial

Dit bedrijf pakt uit met de grootste toonzaal van Vlaanderen. U kan er terecht voor poorten, zonwering, voordeuren, terrasoverkappingen enzovoort. De sectionaalpoorten zijn beschikbaar in hout, metaal en aluminium.


harol

Harol

Zonwering, garagepoorten en rolluiken, dat is in een notendop wat Harol doet. Ook deze verdeler is Belgisch en wil vooral uitpakken met een vlotte klantenservice.


buerman

Buerman

Van de productie op maat tot de plaatsing: Buerman staat te uwer beschikking. Zij vervangen ook oude kantelpoorten in elektrische sectionaalpoorten. Ze hebben een zetel in Sint-Niklaas en een in Antwerpen, met telkens een toonzaal.


wilco poorten

Vergelijk prijzen en bespaar op de kosten

Maak een weloverwogen keuze door bij verschillende bedrijven uit Buggenhout offertes op te vragen. Zo weet u precies welke diensten er in de kosten inbegrepen zijn, en kan u optimaal vergelijken. Bovendien is het volledig vrijblijvend en gratis. Wij hopen dat u dankzij onze informatie en offerteservice het u makkelijker te maken om een sectionale garagepoorten installateur uit Buggenhout te vinden!

Vraag offertes aan!

sectionaalpoorten

Landelijk netwerk

Wilco-poorten.be is een website waar potentiële klanten en firma's gespecialiseerd in sectionale garagepoorten elkaar kunnen treffen. Met goede informatie en een gratis offerteservice proberen wij onderscheidend te zijn en u de weg te wijzen naar de juiste installateur.